Schaken op Rhodos 6/11

Vandaag, in de 4e ronde, staat er weer een Griek op het menu. Ditmaal is dat Polychronis Perrakis; 20 jaar jonger. En, geheel tegen de normale gang van zaken, werd ik verrast in de opening. Op het bord stond plotseling het Franse Vleugelgambiet! Ik ging er vanuit dat hij de fijnere details van de Aanname variant wel zou kennen (ik ken ze niet), dus leek mij het weigeren van de aangeboden pion het beste.

Maar die beslissing moest ik bekopen met een verkrampte stelling en nauwelijks manoeuvreerruimte. Dat gebruikt hij om uiteindelijk de stelling open te breken met een offer, waarna al mijn stukken precies op de verkeerde velden stonden. Ik had nog terug kunnen komen vertelde de computer mij achteraf… Altijd fijn om dat dan te constateren.

Ik had nog niet gemeld dat in onze groep 4 Grootmeesters (GM), 1 Internationaal Meester (IM), 5 Fide Meesters (FM), 3 Kandidaat Meesters (CM) en 1 vrouwelijke Fide Meester (WFM) meespelen.

Dit was de partij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *