Schaken op Rhodos 9/11

Opnieuw vol goede moed, nog immer met anderhalve punt op zak, naar de 7e ronde, waar weer een Griek op mijn wacht. Het is Nikiforos Panaretos, ongeveer even oud als mijn dochter. Ik ga er vanuit dat hij net zo graag wilde scoren als dat ik dat deed. Het werd dan ook een partij “Chess with Chilli” zoals mijn computer dat uitdrukt, dezelfde computer die een paar van mijn zetten zelfs een uitroepteken gaf!

Er waren wisselende kansen, maar uiteindelijk kreeg ik toch de overhand en kon het met een fijne combinatie uitmaken. Ik denk dat het kwam door het geluks-armbandje dat we kochten aan het strand.

Het Paleis van de Grootmeester

Het Paleis van de Grootmeester is het populairste monument op het eiland en de belangrijkste attractie van de middeleeuwse stad Rhodos. Het werd gebouwd in de 14e eeuw door de Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan, die Rhodos bezette van 1309 tot 1522. Tijdens de heerschappij van het Ottomaanse Rijk in 1856 werd het paleis ernstig beschadigd door een munitie-explosie, maar werd het gerestaureerd/herbouwd in zijn oude glorie door de Italianen die Rhodos bezetten in 1912.

Het gerestaureerde Paleis van de Grootmeester uit de 14e eeuw

Dit was de partij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *