Wandelen in Alphen 3/13

Om de een of andere reden vind ik het interessanter om bij een boom te kijken naar de takken en kruin dan naar de stam. Vandaar deze foto:

Nabij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn

Het beeld van al die takken die duizend en een kant op gaan, doet me denken aan de keuzes die een mens in zijn leven moet maken. Er zijn zoveel tweesprongen: ga ik links of rechts? Stel ik een vorige beslissing over de richting bij? Of doe ik niets (is ook een keuze) en blijf ik rechtdoor gaan op het pad van een vorige keuze?

Net als bij de groei van nieuwe loten aan een boom, is een weg terug geen optie.

En zo moet je ook in het leven staan: het is zinloos om te blijven treuren over keuzes uit het verleden of te fantaseren over toekomstige keuzes; alleen de keuzes van vandaag zijn beslissend…

One thought on “Wandelen in Alphen 3/13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *