Wandelen in Alphen 4/13

Vandaag was het een grauwe dag en toch veel wandelaars rondom de Zegerplas. Op het moment dat Rutte het aftreden van zijn kabinet (Rutte III) ging toelichten, liep ik langs het grote Chinese restaurant dat zo’n mooie plek heeft gevonden aan de plas. Helaas is het al bijna een jaar volledig uitgestorven…

Ik was onvoldoende geinspireerd om een nieuwe foto te maken, dus vis ik er eentje uit mijn archief op:

Het Vogeleiland in de Zegerplas

Waarom weet ik niet maar het weer, het Chinese restaurant en de nagenoeg rimpelloze plas deed me denken aan een haiku van de Japanse meester op dit gebied, Matsuo Basho (1644 – 1694):

Oh, oude vijver,
een kikker springt van de kant,
geluid van water.

Een haiku is een kort, niet-rijmend gedicht. De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de dichter en bestaat uit drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. De haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *