ACO World Senior Chess Championship Kreta 2019 – ronde 7

De laatste 3 rondes van dit kampioenschap worden op Zondag (vandaag), Maandag en Dinsdag gespeeld. Elke keer om 10:00 uur. Tijd om je voor te bereiden op de tegenstander zou je zeggen.

Dat heb ik geprobeerd voor vandaag: het is een Sloveen, Tomas Bajec (1930), de eerst geplaatste in mijn groep!? In mijn database heb ik niets van hem teruggevonden; weinig voorbereiding dus.

In plaats daarvan heb ik mij verder verdiept in het boek “The Treasure of Rennes-le-Château, a mystery solved” van Putnam en Wood. Fascinerende lectuur als je al eerder “De Da Vinci Code” van Dan Brown en/of “The Holy Blood and the Holy Grail” van Baigent, Leigh en Lincoln hebt gelezen! Ik kom hier vast nog eens op terug, maar het is nu tijd voor Tomas Bajec!

En het werd na lange strijd remise; nader commentaar volgt nog:

Bij nadere bestudering wel een terechte uitslag: hij liet mij in de opening ontsnappen (11…dxe6 12.Dxa8 fxg5) en ik hem in het eindspel (54.e6 Kxe6 55.Kxg6…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *