ACO World Senior Chess Championship Kreta 2021 – 1

Vandaag, 2-10-2021, werd de eerste ronde verspeeld. Ik kreeg de Duitser Henry Oelmann als tegenstander. Hij heeft zo’n 100 ELO punten meer en dan weet je dat je er, met de zwarte stukken, een zware dobber aan zult hebben. Dat viel eigenlijk nog wel mee, maar toen ik een combinatie niet voldoende doorrekende, bleek ik plotseling een stuk minder te hebben. De activiteit van mijn stukken gaf nog wat compensatie, maar dat was uiteindelijk niet genoeg.
Dit is de partij:

Bij het nakijken van de partij zag ik dat mijn 9e zet een nieuwtje was ten opzichte van de partij Portisch-Forintos uit 1979. Forintos ging verder met 9…dxe4 wat natuurlijk beter is.
Ik had na 10. Bg5 h6 11. Bxf6 Qxf6 12. Qa4+ Nc6 13. exd5 Bxc3+ “iets” gezien met een schaakje en dameruil op d4, om aldus het stuk te behouden. Maar dat bleek halverwege de slagenwisseling volmaakte onzin.

Speelzaal 1 van het ACO Senior WCC 2021

Morgen spelen we twee rondes, dus alle kans om weer terug te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *