ChessClassics 2018 Bad Neuenahr – vooruitblik

Na het Chess Festival in Guernsey, de Tata vierkamp in Wijk aan Zee, wordt het nu een seniorentoernooi en wel de ChessClassics in Bad Neuenahr in Duitsland.

Het toernooi wordt gespeeld van 23 t/m 31 mei 2018 en kent een echte senioren modus: 90 minuten voor de eerste 40 zetten, daarna 30 minuten voor de rest van de partij, maar na elke zet krijg je er ook nog eens 30 seconden bij!

De rit, gisteren, naar Hotel Steigenberger in Bad Neuenahr , waar ik verblijf en de speelzaal is, had maar 3 uur hoeven duren als er geen files waren in Duitsland. Nu was ik ruim 4 uur onderweg, maar het hotel is top (zie link)! Het ligt direct aan het riviertje de Ahr en vanuit mijn kamer op de 3e verdieping heb ik zicht op het oude stadscentrum.

Ik speel mee in de groep 50+, waar zich, op de vooravond van het toernooi, 51 deelnemers voor hebben aangemeld. Ik weet niet hoeveel er nog bij de start zullen komen aanlopen.

Van die 51 sta ik op de 34ste plaats qua rating/sterkte, dus strijd om een toppositie wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.

De man op nummer 1 is een Grootmeester met een ELO van 2640! Ik ken hem overigens niet.

4 thoughts on “ChessClassics 2018 Bad Neuenahr – vooruitblik

  1. Ha Jos,
    Durf je wel als 60+er tegen een 50+er die 10 jaar minder ervaring heeft!
    Heeeeel veel succes gewenst daar! Zet hem op!!

    Arjan en Cora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *