ACO Super Senior World Championship 65+ Kos 2023 – 1

Ronde 1

De eerste ronde is altijd een test of je de reis en de accomodatie “goed” verwerkt hebt.
Als ik op de uitslag van de partij moet afgaan, is me dat niet helemaal gelukt. De partij ging op en neer en mijn tegenstander, de Duitser Arnold Seidel (100 ELO punten meer), maakte de voorlaatste fout.

Het ging zo:

De partij was hier nog niet afgelopen, maar ik moest nog even verwerken dat ik een goede stelling verprutst had, dus ik speelde nog een paar zetten door. Het heeft de uitslag van de partij niet veranderd.

Toen alles nog goed was…

Oost vs West

Nog even kom ik terug op het gesprek dat we gisteren hadden met Helmut Pönisch.
Zijn loopbaan tot nu toe is toch wel erg apart geweest. Hij was (voor de Wende) legerofficier in het Oost-Duitse leger en verantwoordelijk voor de wapen- en munitievoorraden.
Na de Wende werd hem gevraagd toe te treden tot het West-Duitse leger in een vergelijkbare functie.
Dat heeft hij geweigerd omdat hij de omslag van vijand naar vriend niet kon maken. Zoekende naar een functie waarbij hij zijn wapen- en munitiekennis kon gebruiken, kwam hij terecht bij een firma die apparatuur ontwikkelde om wapens en munitie onschadelijk te maken en op te ruimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *