ACO World Senior Chess Championship 50+ Kreta 2023 – 1

Vandaag, 2-10-2023, werd de eerste ronde verspeeld. Ik kreeg de Zwitserse Erika Reuts als tegenstander. WE zaten met vier spelers aan tafel – drie uit Zwitserland en een uit Nederland. Met de zwarte stukken speelde ik een dubieuze variant van het Klassieke Frans. Ik ging er vanuit dat ik er wat meer (vlugger-) ervaring mee had dan mijn tegenstandster. En dat bleek te kloppen. Ik kreeg een klein tactisch voordeeltje, wat uiteindelijk een pion werd. Die was redelijke eenvoudig te verzilveren in het eindspel.
Dit is de partij:

Speelzaal 1 van het ACO Senior World Championsip 2023

Morgen spelen we twee rondes, vanmiddag is er een lecture van Daniel King!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *